Brf Kolonnen 3

...sedan 1982

 

Nyhetsbrev maj 2012

Hej grannar! Här följer några saker som kan vara bra att ha koll på:

Spotta i nävarna

Måndagen den 7 maj klockan 18 samlas vi på gården för att gemensamt baxa upp våra trädgårdsmöbler från källaren, ställa fram grillar och allmänt lovprisa den kommande utesäsongen. Tyvärr har uppslutningen de senaste åren varit extremt dålig – men vi hoppas ivrigt på en trendväxling. Ju fler vi blir desto fortare går det! Efteråt serveras korv och dricka.

Trädgårdsgrupp

På tal om gården – alla vill vi säkert njuta av någon form av trädgårdsprakt. Gillar du att köra händerna i myllan? Bor det en trädgårdsarkitekt någonstans inom dig? Brinner du för prunkande pelargoner eller minimalistiskt gröna växter? Hör av dig till styrelsen, lämpligen i samband med tillfället ovan, när vi bär upp möblerna, annars via mejl eller lapp i lådan. Det vore bra om en eller flera kunde ta på sig ansvaret för att handla och plantera. Vattningen sköter vi som vanligt allihop i huset genom ett schema.

Rykande nytt om rök

På grund av en incident känner vi oss tvungna att påminna om att inget annat än ved får eldas i kakelugnarna. Tänk också på att rökdofter sprids genom ventilerna – så om något större kulinariskt missöde händer i köket kan det vara bra att lugna de närmaste grannarna om att det inte är något farligt på gång. Vårt kära hus är både lyhört och lyluktat!

Var god passera

Ett nytt passagesystem är installerat i huset. När du nu håller brevet i din hand har förhoppningsvis installatören hunnit informera styrelsen om hur vi sköter systemet. Vi vill återigen påminna om att ange vilket nummer (mobil eller fast) du vill ha porttelefonen kopplad till – om du inte har gjort det. Lägg en lapp i styrelsens brevlåda.

När allt fungerar som det ska, kommer vi att avveckla portkoden. Naturligtvis hojtar vi till när det sker.

Ny hövding

Eftersom du säkert intresserat lusläser den information vi hänger upp på anslagstavlan, har du nog redan noterat att styrelsen sedan någon månad tillbaka har en ny ordförande. Har du mot förmodan missat det, talar vi nu om att hon heter Emma Karlsson. Anledningen till att hon tog över är att vår gamla ordförande hade fräckheten att flytta från huset.

Ny fastighetsskötsel

Den 1 maj tar Lothumgruppen över fastighetsskötseln i huset, de är numera också våra tekniska förvaltare och hjälper oss med att hitta hantverkare, ta in offerter och annat smått och gott. Vi har samarbetat med Lothumgruppen tidigare, bland annat var det de som ordnade OVK:n i huset. Vi hoppas på ett gott samarbete och ber dig hålla koll på nya kontaktuppgifter för felanmälning och dylikt på anslagstavlor och hemsida.

Hög stämning

Sist men inte minst: Vi ses väl på stämman den 23 maj? Se kallelse och inbjudan för mer information. Det är ännu inte för sent att anmäla sitt intresse för att kandidera till styrelsen eller till posten som internrevisor. Förutom att det är ett tillfälle att påverka sitt boende är det också en chans att få ett ansikte på sina grannar!

Pollenpigga hälsningar

/ Styrelsen

Hem  |  Kontakta styrelsen  |  A - Ö |  Mäklarinfo  |  Underhåll  |  Stadgar  |  Styrelsesida

 • BRF Kolonnen 3 •  Ringvägen 129, 116 61 Stockholm