Hushållssopor och grovsopor

 

Hushållssopor

Läggs i de åtta sopsäckarna i soprummet. Hushållssoporna töms varje vecka.

 

Grovsopor

Föreningen tillhandahåller hämtning av grovsopor i soprummet. Dock endast i liten mängd. Sopkärlet får inte bli överfullt. Sunt förnuft gäller! Grovsopor töms två gånger i månaden.

Lysrör, bilbatterier/batterier, färg, kakel, rör, spisar, kylskåp, diskmaskiner och tvättmaskiner är sånt som betraktas som riskavfall och får inte lämnas i soprummet. Ta dem till de permanenta miljöstationerna eller till de mobila miljöstationerna som kommer 4 ggr/år. Alternativt ring Hellstens 08-86 03 10 eller e-posta sopor@hellstensrenhallning.se om du vill bli av med sådant.

 

Sopor från ombyggnader och reparationer

Byggavfall måste materialsorteras innan man kan slänga det. Material som färg, kakel, spisar, kylskåp, diskmaskiner och tvättmaskiner betraktas som riskavfall och måste hanteras separat. Föreningen har INGEN hämtning av detta utan du måste själv se till att det kommer bort.

 

Flyttstädningar

Samma sak gäller flyttstädningar. Vi har ingen möjlighet att ta emot sånt som ska slängas om du röjer ur en lägenhet eller lokal. Du måste själv se till att det kommer bort.